№ 107 Про Звернення депутатів Бердичівської районної ради до білоруського народу 

  • Домівка
  • № 107 Про Звернення депутатів Бердичівської районної ради до білоруського народу 

УКРАЇНА
БЕРДИЧІВСЬКА РАЙОННА РАДА
Житомирської області

РІШЕННЯ

 

Десята  сесія                                                                                     VIІІ  скликання

Від 24.05.2022 р.  № 107

Про Звернення депутатів
Бердичівської районної ради
до білоруського народу

Відповідно до статей 10, 43  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  враховуючи рекомендації постійної комісії районної ради з питань регламенту, депутатської етики, законності та правопорядку районна рада

ВИРІШИЛА:

1.Схвалити текст Звернення депутатів Бердичівської  районної  ради до білоруського народу (додається).
2.Доручити голові Бердичівської  районної ради О. Балянову підписати текст звернення.
3. Опублікувати текст Звернення депутатів  Бердичівської районної ради до білоруського народу  в засобах масової інформації.
4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на комісію районної ради з питань регламенту, депутатської  етики, законності та правопорядку.

Голова ради                                                                         Олександр Балянов

 

Додаток до рішення

ЗВЕРНЕННЯ
депутатів Бердичівської районної ради VIII  скликання
до білоруського народу.

 

Білоруський народе!

Три місяці в Україні триває повномасштабна війна, яку підступно та ганебно розпочала проти українського народу російська федерація. Тисячі загиблих мирних жителів – переважно діти, жінки, люди похилого віку, десятки зруйнованих міст, знищених сіл, мільйони людей, які, тікаючи від жахіть війни, вимушені покинути свої рідні домівки – це ціна нашої країни за споконвічне прагнення свободи та незалежності.
Воєнний злочинець путін, руки якого по лікті в крові наших дітей, втягує у свої злочини і Білорусь. Саме з території вашої держави російські війська, здіймаючи тони чорнобильського радіаційного попелу, ввійшли в Україну. З території вашої, білоруси, країни самопроголошений президент лукашенко дозволив злітати військовим російським літакам, дозволив випустити близько 630 ракет на мирні міста України, зруйнувавши наші святині, наші лікарні, школи, будинки для літніх, культурні пам’ятки,  зруйнувавши наші мрії, наші сподівання та плани, наше життя.
Боляче усвідомлювати, що той народ, який пліч-о-пліч з українцями  стояв проти фашизму у Другій Світовій, той народ, який  підтримував наше прагнення  до незалежності та європейської консолідації у 2014 році, той народ, прагнення якого бути вільною європейською нацією підтримали українці у 2020, той народ,  з яким нас пов’язує тисячолітня історія,  мовчки спостерігає, як  його країна поволі перетворюється на злочинний  безправний військовий плацдарм росії.
З початку травня білоруське військове керівництво розпочало другий етап, так званої, перевірки боєготовності своїх військ, направивши свої військові частини до литовського та українського кордонів. Ваша влада пояснює це  оборонною необхідністю. Але хто на вас нападав, звідки долетіла до ваших міст  бодай одна військова ракета чи військовий літак? Це, ніщо інше, як прагнення путіна  кинути і ваших синів у м’ясорубку війни, знищити вашу і нашу ідентичність, позбавити Білорусь та Україну  суверенності та суб’єктності.  Не дозвольте цьому статися! Не мовчіть!
Ваш  ворог – не українці, а путінський режим, стремління якого збудувати новітню тюрму народів – безликих і безправних.
Не допустіть  остаточного втягування своєї держави  у криваві воєнні дії рашистів. Робіть усе можливе, аби показати, що білоруси проти цієї війни. Пам’ятайте, українці будуть боронити свою землю та нищити тих, хто ступив  на неї  з війною. Сьогодні пишеться і ваша історія. А історія, як відомо,  не вибачає воєнних злочинів.

Слава Україні!

Живе Беларусь!