У Бердичівській районній раді відбулися зустрічі зі студентами 2 курсу спеціальності «Право» Бердичівського фахового коледжу промисловості, економіки та права.

Тра 15, 2024
У Бердичівській районній раді відбулися зустрічі зі студентами 2 курсу спеціальності «Право» Бердичівського фахового коледжу промисловості, економіки та права. Було проведено інформаційні заняття «Місцеве самоврядування: поняття та сутність місцевого самоврядування».
У зустрічах взяли участь голова районної ради Олександр Балянов, радник голови ради Софія Томашевська, голова циклової комісії спеціальності «Право» БФКПЕП Валерій Посудевський.
У межах зустрічей Софія Томашевська розповіла студентам про світові моделі та наукові теорії розвитку місцевого самоврядування як форми реального народовладдя, поняття місцевого самоврядування, принципи формування та компетенцію органів місцевого самоврядування, організацію їх діяльності та нормативну базу.
Студенти завжди були авангардом української молоді. Від їх небайдужої життєвої позиції, активної участі у суспільних перетвореннях залежить майбутнє громад країни. Молоді, талановиті, амбіційні, з новими прогресивними ідеями фахівці потрібні в органах місцевого самоврядування, а такі зустрічі допоможуть їм отримати цінний досвід, більш глибоко розібратися в правових процесах та зрозуміти механізми реалізації потенціалу демократії участі в умовах реформи місцевого самоврядування.