До 31 березня 2024 року триває кампанія декларування за 2023 звітний період.

Лют 14, 2024

 Суб’єкти декларування подають декларації з додержанням таких вимог:

  • щорічна декларація – декларація, яка подається відповідно до частини першоїстатті 45 Закону (щороку), абзацу другого частини другоїстатті 45 Закону (після припинення діяльності (після звільнення)) у період з 00 годин 00 хвилин 01 січня до 00 годин 00 хвилин 01 квітня. Така декларація охоплює звітний рік (період з 01 січня до 31 грудня включно), що передує року, в якому подається декларація, та містить інформацію станом на 31 грудня звітного року.
  • декларація при звільненні – декларація, яка подається відповідно до абзацу першого частини другоїстатті 45 Закону – протягом 30 днів з дня припинення діяльності.
  • декларація кандидата на посаду – декларація, яка подається відповідно до частини третьої статті 45 Закону. Така декларація охоплює звітний рік (період з 01 січня до 31 грудня включно), що передує року, в якому особа подала заяву на зайняття посади, якщо інше не передбачено законодавством, та містить інформацію станом на 31 грудня звітного року. Якщо особа подала щорічну декларацію за минулий рік, декларація кандидата на посаду за цей період не подається. Відповідно ч. 2 ст. 4 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» особа,обрана депутатом  місцевої ради, подає декларацію кандидата на посаду за минулий рік упродовж 15 календарних днів з дня відкриття першої сесії відповідної місцевої ради.

Яка відповідальність передбачена за неподання або несвоєчасне подання декларації?

  • За неподання декларації передбачена Кримінальна відповідальність за ст. 366-3КК України.
  • За несвоєчасне подання декларації – адміністративна відповідальність за ч. 1 ст. 172-6 КУпАП.